Top
Preloader

Despre noi.

Newstopia este despre viitor. Despre oamenii, tendințele și ideile care schimbă lumea. Filtrăm actualitatea pentru a înțelege unde suntem și încotro ne îndreptăm, cine suntem și cine vrem să fim. Găsim răspunsurile în tehnologie, în piețele de capital, în ambițiile marilor puteri și în contradicțiile României.

La dreapta acestui text stă imaginea protestelor anticorupție din Februarie 2017. Este imaginea care nouă ne dă sens. Credem că distanța dintre aspirațiile oamenilor și realitatea politică lasă loc și pentru o nouă presă. O presă independentă, relevantă, pusă în serviciul publicului. Newstopia își propune să livreze conținut jurnalistic la cele mai exigente standarde editoriale. Fără truisme. Fără reclamă agresivă. Doar știri și analiză.

Ideea de la care plecăm este că jurnalismul nu se încheie la publicare, ci abia începe. Ne dorim să aducem teme noi în spațiul public, să inițiem dezbateri și să învățăm de acolo. Fie că vin cu o altă perspectivă sau cu o poveste care anulează tot ce știm, cititorii noștri sunt încurajați să publice, să ne completeze și să ne corecteze. Avem convingerea că jurnalismul cu substanță se face doar când relația dintre jurnalist și cititor funcționează în ambele sensuri.

La Newstopia vom ridica întotdeauna întrebări, însă nu vom trage mereu concluzii. Abordăm subiectele care ne provoacă intelectual și care au mai multe straturi decât putem cuprinde. Credem că asta le face demne de publicat. Vom explora aici dilemele unei societăți cu fața spre viitor și o vom face cu certitudinea că adevărul nu e relativ.

Newstopia este primul produs digital lansat de Hyper Lab, startup‑ul media fondat de fostul jurnalist Digi24 Alexandra Dimofte pentru dezvoltarea unor noi interacțiuni între presă și public. Misiunea Hyper Lab este să regândească modul în care informațiile sunt livrate și consumate.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Mai multe informații despre proiectul nostru „Dezvoltarea Jurnalismului Independent in Regiunea Sud‑Est” aflați aici.